fredag den 28. oktober 2011

iPhone 4S er landet - Hvordan ser fremtiden ud


iPhone 4S, Samsung Galaxy S II og HTC Sensation

Så er iPhone 4S på gaden og jeg er ikke i tvivl om at den kommer til at sælge voldsomt godt. Selv om man ikke kender de nøjagtige salgstal, kan der ikke være tvivl om at iPhone er en kæmpe sucess herjemme. Men hvad er det for et marked den møder nu og over de næste 6 – 12 måneder, og kan den blive ved med at hold konkurrenterne stangen.



Samsung har rigtig godt gang i sejlene lige nu. Ikke så meget her hjemme som i udlandet, men selv i Danmark går salget godt. Galaxy S II nyder stor succes lige nu og er sandsynligvis en af Samsungs bedst sælgende mobiler. Samsung har netop lanceret Nexus Prime Galaxy Nexus med Android 4 og den skulle komme til landet i løbet af november. Samsung kommer også med Galaxy Note her i løbet af november. Der ud over har HTC Sentation serien på gaden og man har netop hørt at Nokia kommer med to Windows Phone modeller i staren af det nye år.



En af de tendenser som man har set, primær på Android, er de store skærme. 4” skærme er ved at være standard og frem ad rettet ser det ud til at de kun bliver større. iPhone 4S har en skærm på 3,7”, hvilket også er størrelsen på Nokia Lumia 800 og HTC Radar. Der er rigtigt mange som argumenterer for at 3,7” er det største en mobil telefon må være for den kan bruges som telefon. Dette kommer ud af, at er skærmen større så er det ikke længere muligt at navigerer den med en hånd. Selv om jeg langt fra er enig i, at det er en gangbar måleenhed for hvad man kan kalde en telefon og hvad man ikke kan, så er der ingen tvivl om at 4” og større vil være for stort for rigtigt mange mennesker.



Apple iPhone 4S vil meget hurtigt blive overhalet inden om på specifikationer, og er det allerede af flere af de modeller som enten er på markedet eller kommer de næste par måneder. Den vil dog fortsat have bruger oplevelsen, som stadig er uden sidestykke når det kommer til enkelthed, og så er der noget der kunne tyde på at skærmstørrelsen faktisk kunne blive et plus i det lange løb, i en målgruppe som blot ønsker en smartphone der er nem at bruge og nem at ringe fra.



For den mere avancerede bruger vil der dog være flere grunde til at skifte iPhone ud med en anden model. Android 4 giver adgang til en lang række spændende nye funktioner og bringer tablet brugerfalden til mobilen. Dette vil betyde at den nye generation af mobiler med stor skærm og høj opløsning vil kunne tilbyde ting som aldrig bliver mulig på mobiler med 3,7” skærme eller mindre. Windows 8 er en anden variabel som kan komme til at betyde rigtigt meget for tablet og mobil markedet. Hvis integrationen mellem Windows 8 og Windows Phone bliver så god som der er lagt op til vil det betyde at Windows Phone meget hurtigt kan vokse sig meget stor. Dette vil alt sammen uden tvivl ske på bekostning af iPhone.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

24 timer med en elbil - erfaringer og tanker

Jeg har længe ønsket at finde ud af, hvordan det føles at leve med en elbil. Ikke fra en bil performance perspektiv, men fra et hverdags...