tirsdag den 4. oktober 2011

iPhone 4S - Begyndelsen til enden



Da jeg så Apple, tirsdag aften, vise iPhone 4S frem, var min første tanke, at det var en rigtig god opdatering af iPhone 4. Efterhånden som præsentationen skred frem gik det op for mig at iPhone 4S var nyheden og at der ikke ville komme en iPhone 5. Min første reaktion var skuffelse, derefter undren og slutteligt satte jeg mig ned og reflekterede over de valg, eller fravalg, Apple har taget under udviklingen af deres seneste iPhone. Der er en række ting som er værd at kigge lidt nærmere på og som giver grund til eftertanke.

Hardwaren
Der er foretaget ændringer på alle de vigtige dele i maskinrummet. Processoren, grafikken og kameraet. Ser man iPhone 4 side om side med iPhone 4S på tekniske specs, så er iPhone 4S et gevaldigt skridt frem. Sammenligner man der i mod iPhone 4S med Android konkurrenterne så virker den på ingen måde imponerende. Motorola, LG, Samsung, HTC og SonyEricsson har allerede i et stykke tid haft terminaler på gaden med lignede specs. Apple har været kendt for at sætte standarden inden for smartphones, også på hardware. Dette er slut med iPhone 4S.

Design
Apple har tidligere gjort et stort nummer ud af at sikre hver generation af deres produktserier har haft deres eget unikke design. Den trend har de valgt at bryde med ved lanceringen af iPhone 4S. Selv om Apple ikke ændrede voldsomt på designet da de gik fra iPhone 3G til iPhone 3GS, så var forbedringen på skærmen så tydelig at det var til at se forskel på de to. Ved ikke at ændre designet på iPhone 4S, kan Apple risikere at mindske lysten til at skifte til den nye model, hos iPhone 4 ejere. Grunden til dette er at det ikke vil være tydeligt for andre, at de har valgt at opgradere. En stor del af det at eje en Apple mobil, er at kunne vise at man har en. Kan man ikke vise at man har den seneste model virker den ikke helt så tillokkende. Desuden så kører den originale iPhone 4 jo stadig ganske godt.

Siri
Talegenkendelse er ikke noget nyt. Siri til iPhone 4S er en naturlig udvikling af den teknologi som allerede er tilgængelig i dag. Det gør det dog ikke mindre imponerende at se det virke så integreret i en mobiltelefon. Tanken er i grunden god nok, og det er da også en teknologi som har været en del af Android i lang tid. Siri ser ud til at være noget mere avanceret end den talegenkendelse man finder i Android, og det er uden tvivl en stor gevinst. Dog lider Siri af sammen problem som stort set alle de andre talegenkendelser der findes, de forstår kun engelsk (og Spansk og Tysk). Det gør Siri til et salgsargument som ikke rigtigt kommer til at give mening herhjemme.

Så ganske som model nummeret antyder så er iPhone 4S en evolution og langt fra nogen revolution, som de tidligere iPhone annonceringer har været. Der kan ikke herske nogen tvivl om at iPhone 4S kommer til at sælge millioner af enheder, og der er heller ingen tvivl om at Apple, ved at lade 3GS og den originale iPhone 4 bestå sikre adgang til en iPhone for langt flere mennesker. Spørgsmålet er så om de ønsker at skifte. iOS har fortsat rigtigt meget at byde på for den almindelige bruger, og nu er prisen for at få iOS kommet så langt ned at alle kan være med. Det betyder samtidig at alle lige pludselig kan eje en og det gør den langt mindre interessant for dem som oprindeligt skiftede til iPhone for at kunne skille sig ud. Apple er gået mainstream og det vil forbedre deres salgstal, men deres kernekunder og største ambassadører vil begynde at kigge sig om efter det næste nye, som kun få har.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

24 timer med en elbil - erfaringer og tanker

Jeg har længe ønsket at finde ud af, hvordan det føles at leve med en elbil. Ikke fra en bil performance perspektiv, men fra et hverdags...