mandag den 19. december 2011

Office everywhere - Bringer brugeren tilbage til Windows



For to uger siden overraskede Microsoft alle med rygtet om at de ville udgive Office til iOS platformen. I sidste uge kom der så to apps fra Microsoft til iPhone og iPad fra Office suiten. Der er tale om et SkyDrive plug-in og så programmet OneNote. SkyDrive app’en er en vigtig livline til Microsofts live.com univers og gør det desuden muligt at bruge SkyDrive til ekstern lagring i en række iOS apps. Det gør den til en direkte konkurrent til Apples iCloud. OneNote er en meget populær notetagnings app som integrer med live.com og Office 2010. Lanceringen af disse to apps har medført en del spekulation om hvad det helt nøjagtigt er Microsoft var i gang med.

Office til iOS giver faktisk rigtigt god mening, også selv om det er til en konkurrerende platform. Microsoft står overfor at skulle udvikle Office til touchbrug i forbindelse med lanceringen af Windows 8, og den Metro brugerflade som Windows der får. Hvad er så mere oplagt end at teste en nye brugerfalde af på den absolut mest populære tablet platform. Der er heller ikke tale om spildt arbejde fra Microsofts side, Windows 8 kommer nemlig også i en ARM version og det er netop en ARM processor der sidder i iPhone og iPad. Der er dog også en anden grund til at Microsoft vælger at sende hele eller dele af Office ud til iOS.

Flere og flere virksomheder vælger at tillade iPads som del af deres virksomheds infrastruktur. Da iPad’en endnu ikke er Microsoft kompatibel, altså ud over email og kalender, så er virksomhederne nød til at kigge på alternativer, og der er rigelige at vælge mellem. Det betyder også at disse virksomheder måske får øjnene op for at der findes andre måde at arbejde på end Microsofts serverplatform, og det er dårligt nyt for Microsoft. Microsoft tjener rigtigt gode penge på deres servere og på Office klienterne til disse servere. Begynder virksomheder at finde alternativer mister Microsoft deres vigtigste indtægtskilde. Så selv om det må gøre lidt ondt på Microsoft at udgive deres kerne klient på andre platforme end Windows, er det afgørende for deres fremtid.

Salget af PC’er falder i denne tid og det betyder at der sælges færre Windows og Office pakker. Samtidig så købers der Apple produkter som aldrig før. Det gælder både deres bærbare og selvfølgeligt iPad’en. Samtidig løber iPhone og Android med hele smartphone markedet. Selvom Windows Phone er et lækkert mobil OS, så har det endnu ikke noget der minder om en markedsandel som de to andre. Microsofts primære platform skrumper og alternativerne kommer fra konkurrenter. Windows 8 vil ganske give ændre lidt på balancen, men slet ikke nok til at stoppe faldet i salg af den traditionelle PC. Det er lige netop derfor det giver rigtigt god mening at sikre, at Office er at finde på så mange populære platforme som det er muligt. Vælger Microsoft samtidig at gøre touch versionen af Office begrænset på nogen af de mere avancerede områder, kan denne satsning muligvis bringe flere af iPad brugerene tilbage til en Intel/Windows platform. Uanset hvad så vil Office til iOS sikre at Microsoft kan holde fast i salget af Windows servere og fortsætte med at være en vigtig del af bevægelsen og kampen om pladsen i skyen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

24 timer med en elbil - erfaringer og tanker

Jeg har længe ønsket at finde ud af, hvordan det føles at leve med en elbil. Ikke fra en bil performance perspektiv, men fra et hverdags...