Archos 70 Internet Tablet
Archos 70 er den tyndeste Android tablet jeg endnu har haft i hænderne. Den er godt nok bygget op i plast, men den virker solid og ligger rigtigt godt i hånden. Archos 70 vejer 300 gram, hvilket er omkring 25% mindre end f.eks. Galaxy Tab og Viewpad 7, hvilket også meget tydeligt mærkes ved længere brug.
Skærmen er ganske god, men har lidt af de samme problemer som man oplever på Viewpad 7 (læs om det her). Det betyder at man ikke har helt den samme oplevelse i portrait modus, som man har når Archos 70 bruges i landscape modus. Helt konkret virker det som om belysningen af skærmen sker fra bunden i landscape og det betyder at billedet meget hurtigt forsvinder hvis man ser skærmen bare lidt fra højre i portrait modus. Det betyder heldigvis ikke så meget da langt det meste man kommer til at bruge Archos 70 til, vil foregå i landscape modus.
Det er helt tydeligt at Archos har en fortid som PMP (Personal Media Player) producent for Archos 70 er gearet kraftigt mod underholdning. Archos har udviklet deres egn billede viser, musik- og video afspiller, som er præinstalleret på Archos 70. De understøtter alle tre DLNA (læs om DLNA her), som gør det muligt ikke blot at vise ting lageret på den 8 GB store interne hukommelse eller et microSD kort, men også fra netværket. Det fungerer nemt og enkelt og jeg er ikke stødt på nogen DLNA server den ikke kan bruge. Archos 70 er også i stand til at afspille video klip i HD, jeg har testet med et 720p klip streamet via DLNA og det kørte helt uden problemer.
Den version jeg har test kørt havde Android 2.1 og ud over de medleverede media programmer så er der ikke meget spændende ved Archos Android version. Der bliver installeret et par spil og lidt ekstra programmer ved opstart, men der er et par store mangler. Archos 70 bliver nemlig ikke leveret med Google’s standard programmer. Det betyder at programmer som Gmail, Maps og kalender ikke er at finde på den. Der ud over er der heller ikke adgang til Android Marked. Dette skyldes at Archos 70 ikke indeholder en 3G del, som er et krav for at blive godkendt til Google standard programmer og Marked. Der bliver installeret et alternativt Marked, og her ligger der faktisk en del spændende programmer. En anden mangel er understøttelse af Adobe Flash. Processoren i Archos 70 er faktisk hurtig nok og en opdatering til Adroid 2.2 løser dette problem.
Umiddelbart skulle man tro at ovenstående mangler betyder, at Archos 70 ikke kan anbefales som tablet, men det er langt fra korrekt. På grund af de media programmer som Archos medleverer, er Archos 70 alle andre Android tablet langt overlegen på underholdningssiden. Så er det primære formål med at købe en tablet, at kunne se film, lytte musik og vise billeder, er der ingen vej uden om Archos 70. Der ud over er det stadig adgang til email, internet og spil så til underholdning og internet brug i sofaen er Archos 70 faktisk perfekt.
Update: Læs mine tanker efter et par ugers brug her, http://faaborgs.blogspot.com/2010/12/archos-70-stadig-gearet-til.html
Update: Læs mine tanker efter et par ugers brug her, http://faaborgs.blogspot.com/2010/12/archos-70-stadig-gearet-til.html