fredag den 2. september 2011

Amazon Kindle - Verdens bedste Android ebog læser

Amazon's Android baserede Kindle forventes at ligne RIM's PlayBook


Der har længe været talt om at Amazon var ved at bygge en Android tablet. Amazon har dog holdt kortene tæt til kroppen og det har været meget svært at finde ud af helt nøjagtigt hvad denne tablet ville indeholde. For nogen dage siden kom det frem at Amazon ville lancerer en 7" tablet her før jul og at en 10" tablet ville blive lanceret næste år.

I dag kunne man så læse et mini preview i en artikel på TechCrunch. Her beskriver forfatteren sine oplevelser med Amazon Kindel, som den kommer til at hedde, efter at have haft omkring en times tid i selskab med den. Der er ingen billeder, da det var konditionen for at prøve den, men han beskriver den som en meget tæt fætter til RIM's PlayBook i bygge stil, og det er slet ikke nogen dårlig ting. Tablet'en er bygget på OpenSource Android og bruger altså ikke en af de versioner som Google udgiver. Amazon har der i mod tilpasset den så hele tablet'en får et look og feel af Amazon. Alt indhold på den er tæt integreret med Amazon's tjenester og brugere af Amazon Kindle vil ud over en lækker bygget 7" tablet med farveskærm og multitouch, få Premium udgaver af flere at Amazon's tjenester. Amazon's App store er selvfølgeligt indbygget og derfor vil tablet'en kunne bruge en lang række 'normale' Android apps. Det man til gengæld ikke finder på den er Googles Apps, ej heller deres app store. 

Prisen på Amazon Kindel bliver $250, lidt højere end de $199 markedet havde forventet. Til gengæld skal Amazon nok ikke kaste ret mange penge efter hver enhed, da de f.eks. har sparet kameraet væk, og bygget den på en almindelig single core CPU. De $250 vil konvertere til ca. 1799,- i Danmark inkl. moms. Det er stadigvæk halv pris af hvad en iPad koster, men man skal lige have i mente at Amazon Kindle ikke er en tablet i egentlig forstand. Da den ikke har adgang til Google økosystemet vil der være en lang række funktioner som den ikke kan udfylde. Der i mod er Amazon Kindle en meget avanceret underholdnings enhed, med adgang til bøger, musik og film. Der ud over er der være indbygget nem adgang til en af verdens største online butikker med leverancer til stort set hele verden. 

Jeg kan være meget i tvivl om den kommer til Danmark til at starte med. Flere af dens helt store styrker, nemlig musik og film, er ikke tilgængelige i Danmark. Det vil gøre den til en temmelig dyr farve ebog læser, og det er ikke helt nok til at give den et ordentlig fodfæste. Der er dog ingen tvivl om at den vil blive et stort hit i Amazon's hjemland, USA. Man skal blot tage et kig på de versioner af Kindle hardware som er lanceret og deres slagstal, for at blive overbevist om det. Det bliver dog ikke den konkurrent til iPad som alle havde forventet, og Amazon kommer ikke til at eje tablet markedet med den. Amazon kommer der i mod til at sætte nye standarder for hvordan man laver den perfekte underholdnings enhed og give Barnes & Nobel's Nook en meget svær fremtid.


Kilde, TechCrunch

Amazon's Android Kindle er nu lanceret under navnet Kindle Fire, læs mine tanker her, http://faaborgs.blogspot.com/2011/09/amazon-kindle-fire-nu-handler-det-om.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

24 timer med en elbil - erfaringer og tanker

Jeg har længe ønsket at finde ud af, hvordan det føles at leve med en elbil. Ikke fra en bil performance perspektiv, men fra et hverdags...