mandag den 29. august 2011

The Campus - En virtuel verden på en privat server

The Campus på Faaborgs OpenSim server


Da jeg skrev artiklen, 3D virtuelle verdner - Dit nye kontor, klasseværelse eller mødelokale, var jeg i gang med at rode med min egen OpenSim server og ville derfor ikke skrive om den. Den er nu endelig oppe og køre ordenligt igen og jeg vil opfordre dig, kære læser, til at tage turen forbi. Jeg har valgt at sætte min server op med en færdig lavet verden der hedder “The Campus”. Den er utroligt flot og vellavet, og viser rigtigt godt mulighederne som en beskriver i min artikel.


Hvis du ikke tidligere har besøgt en OpenSim skal du lige hente en viewer først. Jeg kan anbefale Imprudence. Det er også muligt at bruge Second Life Vieweren, hvis du allerede bruger Second Life, jeg viser her under hvordan du sætter begge op.


Aller først skal du dog lige en tur ind forbi min OpenSim servers webside, http://opensim.faaborgs.net/
Her opretter du en profil og så er der adgang.


Det er også muligt bruge HyperGrid til at besøge mig, her er adressen http://dns.faaborgs.net:9100. Er du bruger på OSGrid kan du desuden besøge “Faaborgs Gateway” og der er en teleport til min server, men siger alt dette dig ikke noget så går du blot videre med nedenstående.


Når Imprudence er installeret skal min OpenSim server tilføjes. Det gøres fra Grid Manager og der oprettes et nyt Grid. Grid’et skal have et navn og under Login Info skrives følgende, http://dns.faaborgs.net:9100. Du trykker på Get Grid Info og de resterende data udfyldes. Tryk på OK. Det sidste der skal gøres er at indtaste det bruger navn du valgte da du oprettede dig. 


Hvis du vil bruge Second Life vieweren til at tilgå min server skal du oprette en kopi af Second Life ikonet og under Egenskaber rettet Destination til så der står følgende.
SecondLife.exe -loginuri http://dns.faaborgs.net:9100/ -loginpage http://dns.faaborgs.net:9100/welcome.htm
Brug der efter kopi’en til at starte Second Life vieweren op mod min server.


Når du ankommer så kig dig omkring, der er masser at se på og steder at besøge, god fornøjelse.


[09-05-2012] Jeg har taget min server ned og der er ikke længere adgang til min version af The Campus. Jeg kan anbefale at du checker den på OSGrid.org

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

24 timer med en elbil - erfaringer og tanker

Jeg har længe ønsket at finde ud af, hvordan det føles at leve med en elbil. Ikke fra en bil performance perspektiv, men fra et hverdags...