søndag den 10. oktober 2010

iPad vs Galaxy Tab

Efter at have haft muligheder for at bruge et par dage sammen med hver af disse tablets er det meget nærliggende at der på en eller anden måde skal fældes dom over dem. Hvilken er den bedste, har den bedste bruger oplevelse, kan mest o.s.v.

Det har vist sig at være langt mere vanskeligt end jeg oprindeligt havde troet. Med sin store skærm og meget brugervenlige software virkede iPad'en som den oplagte vinder. Galaxy Tab har kun 7” skærm og Android er jo slet ikke tilpasset tablet form faktoren endnu. Det brude altså være en smal sag at finde en vinder.

Det viser sig dog at begge platforme, iOS og Android, virker fortrinligt som tablet OS. Der er massere programmer til begge platforme som virker med de større skærme, også selv om ingen af Android prorammerne er skrevet til den højere opløsning. Om skærmen er 9,7” eller 7” gør overraskende nok ikke så stor en forskel som man skulle tro. Opløsningen er stort set den samme og det betyder at der kan være det samme på skærmen og gør oplevelsen, at surfe på internettet, meget ensartet. Begge enheder tilbyder de sammen muligheder for mail, kalender og kontaktbog. Du finder stort set de samme kendte applikationer til begge systemer. Der er altså, kort sagt, ikke den store forskel i brugeroplevelsen.

Der er dog forskelle som trækker mod den ene eller anden platform. For iPad'en er det, iTunes til musik, et bragende godt virtuelt tastatur og flere tilgængelige programmer. Galaxy Tab har fuldt udbyggede mobiltelefon egenskaber inkl. video opkald, Androids åbenhed og derfor stærkt voksende udvalg af applikationer og det indbyggede 3 MP kamera.

Så efter mange overvejelser og intern votering må jeg konkluderer at, om man køber en iPad eller en Galaxy Tab faktisk stort set er en smags sag. Begge tablets vil dække dine behov og opfylde de ønsker du kunne have til sådan et device.

Er der virkeligt ikke en der er bedre end den anden, blot med en minimal margen? Hvad ville jeg selv investerer i? Er det slet ikke muligt at udpege en vidner?

Der er faktisk en ting som gør den ene bedre en den anden, faktisk lige knap dobbelt så god. Vægten! Det er utroligt så tung knap 700g føles efter noget tids brug. Her har Galaxy Tab en meget meget stor fordel. Med sine kun 380g går der meget længere før den føles tung og ubehagelig at have i hånden og da jeg forventer at disse tablets meget af tiden vil blive brugt i en stol eller sofa så bliver vægten afgørende.

Vinder: Samsung Galaxy Tab – med en margen på 320g  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

24 timer med en elbil - erfaringer og tanker

Jeg har længe ønsket at finde ud af, hvordan det føles at leve med en elbil. Ikke fra en bil performance perspektiv, men fra et hverdags...