mandag den 14. november 2011

Asus PadFone - Take two


Asus PadFone



Read this post in English here


Siden Asus offentliggjorde deres seneste tablet koncept, PadFone, tilbage i april har den rumsteret i baghoved på mig. Den var hverken fugl eller fisk så længe den skulle køre enten Android 2.x eller 3.x, men med lanceringen af Android 4 giver den pludseligt langt mere mening. Android 4 bygger jo netop bro mellem mobilen og tablet’en. Vi har set en grundig gennemgang af mobildelen af Android 4 i forbindelse med lanceringen af Galaxy Nexus for knap en måned siden. Der går dog stadig nogen uger før de første egentlige tablet installationer ser dagens lys, men jeg mener allerede nu at det er muligt at gætte sig til hvordan det kommer til at tage sig ud.


Det vi har set af hardwaren, indikerer at både design og vægt af PadFone’en ligger noget fra det som i dag er standard. iPad 2, Samsung Galaxy 10.1 og selv Asus kommende Transformer Prime er alle super slanke og noget mere spændende at se på. Det er noget Asus skal have fokus på og nok er nød til at ændre inden de sender PadFone på gaden i starten af næste år. Ideen er dog nok endnu mere rigtigt i dag end den var da de lancerede den. Udviklingen de sidste 3 – 4 måneder har vist at skærmen på super smartphones kun bliver større og selv om det helt sikkert er en fordel, så går det ud over den almindelige telefon brug. Det er selvfølgeligt muligt at bruge headsets til disse super smartphones, men dette er langt fra praktisk og ikke noget de fleste vil gøre. En anden og helt oplagt løsning er den modulære opbygning som PadFone repræsentere.


Jeg ville dog foreslå Asus at gå endnu videre. Asus skal sikre sig at PadFone passer ned i Transformer Prime keyboard dock’en så der ikke blot bliver tale om en mobil og tablet, men en mobil, tablet og notebook. Android 4 åbner op for denne transformation vil kunne finde sted, og jeg forventer at det vil blive muligt for en enhed der kører Android 4 at detekterer om der bliver tilsluttet en ekstern skærm, uanset om det er en dock eller via et kabel. Dette ville så kunne medførere at skriftstørrelser og icon’er tilpasses til den større skærm. Alle de nye super smartphones vil køre med HD opløsning eller højere og de mange punkter der er til rådighed skal selvfølgeligt bruges forskelligt alt efter om det er en 5”, 10” eller 22” skærm de vises på. 


Bliver denne skalering af brugerfalden mulig med Android 4 så er jeg også sikker på at vi vil se nye spændende apps dukke op som udnytter dette. De vil kunne transformere sig fra mobil tilpassede apps, over tablet apps, til mere eller mindre fulde programmer som giver adgang til fuld udnyttelse af tilsluttet tastatur og mus. Hvis Android 4 tilbyder denne fleksibilitet og Asus PadFone får Transformer dock’en, så vil Asus stå med det første af en forventeligt lang række produkter der tilbyder denne ultimative modulære form. En vaske ægte 3 i 1’er som tilmed vil kunne levere uden kompromis på alle tre områder.

2 kommentarer:

  1. Hej jeg hedder Lukas Nielsen og blog om gadgets er rigtig fed tænkte på om du gad at lave en youtube kanal og lave videoer om gadgets der?:€

    SvarSlet
  2. Jeg har faktisk en YouTube kanal du kan finde den her, http://www.youtube.com/user/Faaborgs

    Det er et stykke tid siden jeg testede noget, men hold øje med den da jeg har et par ideer til video tests.

    SvarSlet

24 timer med en elbil - erfaringer og tanker

Jeg har længe ønsket at finde ud af, hvordan det føles at leve med en elbil. Ikke fra en bil performance perspektiv, men fra et hverdags...