mandag den 28. november 2011

Skyen vs. Mobil OS - HTML5 eller apps


Over på Faaborg's Tech Views har jeg skrevet om hvordan jeg forventer at udviklerne kommer til, at bruge de mange kræfter og meget plads på skærmen, som de nye smartphones får.

Bliver det via Skyen (HTML5) eller apps der kører lokalt på mobilen?

Se hele indlægger her.

2 kommentarer:

  1. Der er helt sikkert mange ting som falder ud til HTML5 side, både set fra en udvikler vinkel og fra et bruger syn. Der er dog et par meget relevante ting som gør apps'en mere attraktiv. En af de vigtigste kommer jeg faktisk ikke ind på i indlægget, og det er tilstedeværelse af netforbindelse. Herhjemme er det som oftest ikke et problem, men hastigheden falder meget tit til kun at være Edge og er der mange på masten er hastigheden simpelthen for lav til ordenligt brug. En helt anden ting er udlandet. Her er mobil data taksterne stadig så høje at langt de fleste almindelige brugere vælger at slukke for det. Begge dele gør HTML5 apps ubrugelig. En anden ting er interaktionen med OS'et. Jeg kommer ind på dette i indlægget, men det er en pointe der er værd at trække frem igen. Uden direkte kontakt til OS'et er der en lang række ting som en HTML app ikke kan og den vigtigste set med mine øjne er muligheden for at skifte UI når skærmen vendes eller der tilsluttes en ekstern skærm.

    SvarSlet

24 timer med en elbil - erfaringer og tanker

Jeg har længe ønsket at finde ud af, hvordan det føles at leve med en elbil. Ikke fra en bil performance perspektiv, men fra et hverdags...