lørdag den 18. september 2010

YouSee 10 - Frit valg - Hvornår kommer det?

Ulf Lund og Freddie Fjeldsted taler om det fri valg af TV kanaler.

Ulf ligger ud med at tale om deres 3 pakker og at muligheden for at modtage dem både analogt og digitalt uden kodning. Det gør YouSee's pakker til verdens bedste TV pakker, siger han. Det er fortsat vigtigt at have de analoge signaler da der fortsat er mange som kun har digitalt TV i stuen, men har ældre TV rundt om i huset som stadig kun kan vise analogt TV. Fuld pakken indeholder alle de kanaler som er interessante i Danmark. Ulf kan ikke forestille sig at der findes en interessant kanal som ikke findes i YouSee's fuld pakke.


YouSee gør fra 1. december alle HD kanaler Clear, og der vil være 10 HD kanaler i fuld pakken. Der af vil der være 4 i grund pakken og 2 yderligere i mellem pakken. Der vigtigt for YouSee at HD kanaler bliver en naturlig del af pakkerne og antallet af HD kanaler som sendes Clear vil vokse stødt over de næste år.

Der vil i 2011 ikke bliver lavet meget om på YouSee's pakker. Kanal 4 bytter plads med Kanal 5 således Kanal 4 kommer i grund pakken og kanal 5 kommer op i mellempakken. Der ud over bliver et par af nabokanalerne fremover kun sendt digitalt for at frigøre plads til HD kanaler og andre digitalt tjenester.

YouSee forgriber kommende lovgivning ved at gøre deres kanaler frie af pakker. Grund pakken er nu adgangsgivende til det kommende frit valg setup, hvor det i dag er mellem pakken man skal have for at få adgang til Favorit. Der kommer mere end 100 kanaler med i frit valg. Det er kanalerne fra mellem pakken, fuld pakken og Favorit. Det bliver 3 priser på kanalerne i frit valg, 10,-, 20,- eller 40,- pr. måned.Det er ca. dobbelt pris af hvad kanalerne koster i pakkerne, men det er et resultat af at kunne vælge frit. YouSee forventer at en typisk frit valgs pakke kommer til at koste 100,- pr. måned. Det er YouSee's vurdering at frit valg kun vil være interessant for de få. Frit valg kommer i foråret 2011.


Ulf går videre med at forklare hvorfor der er 20 kanaler i grundpakken, når nu den er et krav for at få adgang til frit valg. De kanaler der med er must-carry kanaler samt vores nabo kanaler, og prisen for dem er meget meget lav og der er derfor ikke besparelser af hente ved at tage dem ud.

Freddie tager over og forklare hvad HD Clear og frit valg betyder for de antenneforeninger som for deres TV kanaler fra YouSee.

Begge nyheder fra YouSee er rigtigt godt for de TV seere som får TV fra YouSee. Specielt er valg frihed noget som rigtigt mange har spurgt efter i mange år. Jeg mener at ved at give mulighed for at vælge kanaler til allerede fra grund pakken det som skal til for at gøre dette til et konkret alternativ til dem som mener at fuld pakken koster for meget.

Det som nu bliver spændende at se hvad priserne på de 3 pakker bliver for 2011, for stiger prisen på grund pakken ret meget falder frit valg til jorden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

24 timer med en elbil - erfaringer og tanker

Jeg har længe ønsket at finde ud af, hvordan det føles at leve med en elbil. Ikke fra en bil performance perspektiv, men fra et hverdags...