lørdag den 18. september 2010

YouSee 10 - Dit digitale hjem - Nu og i fremtiden

Jan Hjort-Mosegaard fra YouSee ligger ud med at fortælle om Det digitale hjem, set med YouSee's øjne.

Det digitale er kompliceret og det at få det hele til at virke kan være vanskeligt. YouSee support ønsker at hjælpe kunden på vej. Der er 3 tiltag som skal understøtte dette.

YouSee Ready mærket er en godkendelse som de TV, der overholder alle de elementer som YouSee kræver for en god kunde oplevelse, kan få.
YouSee support er ikke blot en telefon support. Nu dækker det også over en række video film som viser hvordan man sætte sine YouSee produkter op og får dem til at spille optimalt sammen med andre prosukter. Der ud over findes der også et YouSee support forum på hjemmesiden som er både YouSee til kunde og kunde til kunde hjælp.
YouSee Disk er en netværks harddisk som kunden kan ligge sine billeder, musik og film på. Den sikre kundens data ved løbende at lave en backup af dem på nettet hos YouSee. Det er muligt at bruge disse data ikke blot i hjemmet, men også ude fra via internettet.

Preben Mejer tager scenen for at fortælle om det intelligente hjem

Vi er på vej ind i den 4. generation af brugen af computeren. Tingene smelter sammen og bliver endnu mere intelligente. I dag er brugen af teknonologi blevet Real-time, i modsætning til tidligere hvor det var mere om at samle information op og der efter bruge dem. OLED er fremtidens skærmteknologi og det bliver billigere og større. Betjening af elektronik bliver i langt højere grad med bevægelse, som f.eks. Microsoft Kenitic. Også strømmen til de mange elektroniske elementer i huset bliver trådløst. Det bliver snart muligt at sende strøm til et TV og på den måde helt fjerne det kabel virvar som normalt præer området bag langt de fleste TV.

Vær grøn unden afsavn. Spar på strømmen og varmen uden at skulle slukke for alt hele tiden eller gå rundt i Islandske sweatere, med de mange nye intelligente målere og sensore som begynder at komme på markedet. Overvågning af strømforbruget og de produkter som er koblet til elnettet vil føre til anbefalinger om udskiftning af produkter med højt strømforbrug med en gevinst på elregningen.

Trykhed overalt. Sikring og overvågning vil skabe en trykhed både i hjemmet og når man er ude. Et intelligent plaster sende løbende informationer til hospitalet og man kan derfor forgribe sygdomme, f.eks. epileptiske anfald som kan spores i god tid.

Preben Mejer er meget svært at tage notater til, da han meget hurtigt er ved et nyt emne. Jeg har forsøgt at samle op på de pointer han havde.

Jan's indlæg om YouSee support og de ting der er tilgængelig der, var i høj grad en gennemgang af de ting som allerede er tilgængelig. YouSee ønsker at være ledende inden for hjælpen til kunderne med deres digitale hjem, men det er en meget stor mundfuld og det de har nu er langtfra nok. Deres udstyr skal kobles sammen med så mange forskellige produkter at det kræver utroligt meget viden hos en enkelt medarbejder eller et langt mere intelligent videndelings system for at kunne hjælpe med andet end blot de helt elementære ting. Det er dog et nobel mål og jeg håber for dem at de lykkedes med det, på et tidspunkt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

24 timer med en elbil - erfaringer og tanker

Jeg har længe ønsket at finde ud af, hvordan det føles at leve med en elbil. Ikke fra en bil performance perspektiv, men fra et hverdags...