torsdag den 30. juni 2011

Skype 2.0 til Android - Nu med video chat (Opdateret)

Video chat via Skype til Android


Skype lancerede i dag version 2.0 af deres Android klient. Det interessante ved denne release er at man nu endelig kan lave video chat via Skype på Android, noget jeg, og et utal af andre, har ventet meget længe på. Jeg er klar over at der findes flere apps til Android som gør dig i stand til at gennemføre en video chat på din Android mobil, men der er flere ting der gør det til noget specielt at det nu er understøttet i Skype. Skype absolut en af de største, hvis ikke den største, på voice og video chat på PC platformen. Dette betyder mange brugere og derved en større chance for at dem du kender bruger Skype allerede. Skype er også den første klient som giver mulighed for video chat på tværs af flere platforme. De har netop frigivet en iPad version som også understøtter video chat. Det betyder at det nu er muligt at gennemføre en video chat mellem en Android mobil og en iPad eller mellem en Android mobil og en PC, eller koble alle tre enheder sammen i en fælles video chat, hvis man har en premium konto hos Skype.

Der er dog en meget stor begrænsning for brugen af video chat i Skype på Android. Ind til videre virker det kun på fire modeller. Det er Google Nexus S, HTC Desire S og SonyEricsson Xperia Neo og Pro. Jeg kan ikke helt gennemskue sammenhængen mellem de understøttede modeller, bortset fra at Nexus S er oplagt, da det jo er Googles reference mobil på den seneste version af Android. De tre andre er underligere valg, da det ikke er producenternes bedst sælgende modeller og Xperia Pro endnu ikke er ude på en del markeder. Skype skriver dog at de aktivt arbejder på at aktiverer video chat på flere modeller.

Vi havde en SonyEricsson Neo liggende på kontoret så jeg kunne ikke modstå fristelsen for lige at teste kvaliteten. Jeg valgte at lave et video opkald til min arbejdes PC, da netop video chat mellem en mobil og en PC er det som jeg personligt har eftersøgt i meget lang tid. Det virkede helt uden problemer. Kvaliteten af billedet var faktisk overraskende god. Jeg snød lidt og brugte en WiFi forbindelse, men det er faktisk ikke et helt urimeligt bruger senarie. Kvaliteten i video strømmen var som man er vant fra Skype, overraskende nok var det video billedet fra PC’en som var mest pixileret, jeg havde forventet at dette ville være tilfældet med billedet fra mobilen, men det var rigtigt flot. Lyden var fin og tale gik fint igennem. Dog har man det sædvanlige problem når man bruger video chat på en mobil, man er nød til at gennemføre opkaldet på højttaler og det er langt fra optimalt. Et headset kan klart anbefales.

Skype skriver at minimumskravet for Skype 2.0 er Androids 2.1, 600 MHz og en skærm med minimum 320x240, hvilket i virkeligheden ikke rigtigt sætter de store begrænsninger. En anden ting der er værd at bemærke er at der ikke stilles krav om et front kamera. Dog er video chat på en mobil uden front kamera noget akavet. Jeg håber at Skype holdet meget hurtigt får langt flere af de populære Android mobiler med på listen, og håber på at tablets også snart får lov at komme ind i varmen.

Check Skypes blog for mere info.



Opdatering
De hårde drenge over på xdadevelopers har pillet lidt i koden til Skype 2.0 og gjort det muligt at bruge video chat på lidt flere mobiler.


Opdatering 2
Skype har nu frigivet 2.1 af Skype til Android, http://faaborgs.blogspot.com/2011/08/skype-til-android-nu-video-chat-til.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

24 timer med en elbil - erfaringer og tanker

Jeg har længe ønsket at finde ud af, hvordan det føles at leve med en elbil. Ikke fra en bil performance perspektiv, men fra et hverdags...